Bijscholingsdagen 
De opzet en uitvoering van de SIO-Bijscholingsdagen gaan uit van de basisprincipes: Educatie, Uitwisseling en Ontmoeting.
Educatie: themakeuze richt zich op het persoonlijke- en beroepsbelang van de psycho-energetisch therapeut en andere beroepsdoelgroepen.
Uitwisseling: studiethema's worden individueel en in onderlinge werkgroepen bestudeerd, praktisch uitgewerkt en als ervaringen uitgewisseld.
Ontmoeting: naast het beroepsmatige studiecontact is het belangrijk elkaar ook te ontmoeten tijdens een bijscholingsdag zoals tussendoor tijdens koffie/thee/lunch en wandelingen.                                                               
                                                            

Terugkomdag 3 maart 2020

Verandering & Groei

                                                                    

Een Terugkomdag van de deelnemers van de driedaagse workshop 'Verandering & Groei' van afgelopen herfst
We onderzoeken onze ervaringen en al bereikte doelen.

Praktische informatie 
Leslocatie:
en hotel Ruimzicht, Zeddam (gld); Lestijd: 9.30-16.30 uur; Docent: Maria Majoor
Kosten deze dag: € 75,-  (inclusief lesmateriaal, koffie/thee en vegetarische lunch)
Aanmelding: via mail; contact; telefonisch.


Introductie
 

Hoe gaan we om met veranderingen in ons leven?
Hoe iemand omgaat met veranderingen is voor ieder van ons uniek, omdat reacties worden beïnvloed door iemands karakter, persoonlijke ervaringen en achtergrond. Gelukkig verwerken we de meeste veranderingen op een natuurlijke manier. Het wordt anders wanneer veranderingen ons emotioneel dieper raken en het moeilijker is om het achter ons te laten. We beseffen dat verlies en rouw samengaan met veranderingen, maar we vergeten vaak het avontuur van het onbekende en het nieuwe dat er ook mee verbonden is.

Begeleidingsinstrument voor anderen
Uit onderzoek blijkt dat er zeven fasen te herkennen zijn die veranderingsprocessen markeren. Deze fasen geven inzicht in de 'voorspelbare' patronen van verandering. Tijdens deze driedaagse onderzoeken we de zeven fasen van verandering die we niet alleen toepassen op onszelf, maar ook als begeleidingssinstrument voor anderen bespreken.

Werkwijze
Intuïtieve ontwikkelingstechnieken: geleide visualisatie en meditatie; ademaandacht; werken met energetische oefeningen en tekeningen; contact met de natuur en counseling. 

Voor meer informatie klikt u op de link Verandering & Groei van deze site.