Maria Majoor,
 oprichter/directeur/docent van de SIO sinds 1988. 

Als verpleegkundige, verpleegkundig docent en consulent werkte zij een aantal jaren in Nederland, Engeland en Zweden. Haar belangstelling voor dromen, intuïtieve en spirituele ontwikkeling leidden tot studies bij: Linda Keen (centrum Mens en Intuïtie), Karel Douven (centrum Bergkristal), de Findhorn Community in Schotland, de school van de U.W.B. in Frankrijk en Bulgarije en ademtherapie bij het Buteyko Instituut in Nederland.

De SIO werkt samen met docenten die de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer hebben afgerond. Ze hebben ervaring opgebouwd als therapeut binnen hun eigen praktijk en als docent bij de SIO-opleidingen en workshop.

Het SIO-docententeam bestaat uit:
Maria Majoor, Miriam Klement, Annemieke de Leeuw, Haya Plaggenborg en Monique Hendrix.

Dit schooljaar (2018-2019) is het SIO-docententeam aangevuld met twee docenten in opleiding Haya Plaggenborg (Twente), zie ook: www.siotwente.nl  en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en Monique Hendrix (Zuid Nederland), zie ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Sinds 1988 tot en met dit schooljaar (2018) heeft Maria Majoor alle opleidingen in Zeddam als docent verzorgd.
Vanaf september 2017 heeft Miriam Klement deze taak overgenomen met de nieuwste jaargroepen.
Maria Majoor blijft actief als docent voor de workshops, de bijscholingsdagen voor OPET-leden en de beroepsbereniging de VVET.
Annemieke de Leeuw verzorgt sinds 2012 de opleidingen in Heythuysen, Limburg.