Bijscholingsdagen 
De opzet en uitvoering van de SIO-Bijscholingsdagen gaan uit van de basisprincipes: Educatie, Uitwisseling en Ontmoeting.
Educatie: themakeuze richt zich op het persoonlijke- en beroepsbelang van de psycho-energetisch therapeut en andere beroepsdoelgroepen.
Uitwisseling: studiethema's worden individueel en in onderlinge werkgroepen bestudeerd, praktisch uitgewerkt en als ervaringen uitgewisseld.
Ontmoeting: naast het beroepsmatige studiecontact is het belangrijk elkaar ook te ontmoeten tijdens een bijscholingsdag zoals tussendoor tijdens koffie/thee/lunch en wandelingen.                                                               
                                                            

OPET-Studiedag

4 Oktober 2020

Thema: de invloed van kosmische energie

'De mens is een reflectie van de kosmos. Alle planeten bestaan gelijkmatig in ons en, net zoals in het univeresum, draaien ze om de innerlijke zon. Er vinden zo uitwisselingen plaats tussen de sterren buiten en in onszelf. Deze universele kracht is ook een universeel bewustzijn. Wanneer wij contact leggen met deze stroom van bewustzijn kunnen wij op elk willekeurig punt afstemmen en het universele bewustzijn aldaar waarnemen, begrijpen of er zelfs op inwerken, want overal is dezelfde stroom van bewustzijn werkzaam, zij het in verschillende vibratievormen'.

 
Praktische informatie 
Leslocatie:
en hotel Ruimzicht, Zeddam (gld); Lestijd: 9.30-16.30 uur; Docent: Maria Majoor
Kosten deze dag: € 48,-  (inclusief lesmateriaal, koffie/thee en vegetarische lunch)
Aanmelding: via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Telefonisch: 0314-381084


Introductie
 
Deze dag staat onze verbinding met de kosmos centraal. De oefeningen richten zich op een diepere verbinding en vertrouwen in de mogelijkheden van de kosmos, het bewuster in contact komen met haar Energie, Informatie en Intelligentie.  

 


De driejarige deeltijdopleiding tot psycho-energetisch therapeut biedt u een stap voor stap en gestructureerde methode aan om uw intuïtieve vermogens te ontplooien en deze doelgericht in te zetten voor uzelf en anderen als begeleider en trainer. 

De opleiding tot meditatietrainer is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in het onderwerp meditatie. Op deze meditatiereis leert u de vaardigheden die nodig zijn om mediteren zelf te ervaren, toe te passen in uw dagelijks leven, maar ook in te zetten als trainer voor anderen.

Wat is mediteren voor jou?
Mediteren, hoe doe ik dat en wat kan ik ermee? Met deze vragen als uitgangspunt gaat u in de meditatietraineropleiding werken, experimenteren en oefenen. De basis van meditatie is het leren kennen van de ware aard van uzelf, een zoektocht naar hoe de dingen werkelijk zijn en een dieper openen van uw hart. Meditatie is zo'n reis, een avontuur waarin veel te beleven valt en waarin ieder zijn eigen koers bepaalt. 

Werkwijze
Er wordt gewerkt met oefeningen die zijn bedoeld om concentratie, aandacht en stilte te bevorderen. Hulpmiddelen zijn: geleide visualisatie, adem, klanktraining en oefeningen in waarnemende aandacht. Thema's en reacties worden individueel en in groepjes verdiepend uitgewerkt. Men oefent thuis als trainer met een eigen groepje.

Voor wie?
Deze workshop
is bedoeld voor mensen die meer inzicht willen krijgen in de veranderingen die plaats vinden in hun leven. Dit kan een privé situatie zijn of de gevolgen van veranderingen in het bedrijf of de organisatie waar u werkt.


Maria Majoor,
 oprichter/directeur/docent van de SIO sinds 1988. 

Als verpleegkundige, verpleegkundig docent en consulent werkte zij een aantal jaren in Nederland, Engeland en Zweden. Haar belangstelling voor dromen, intuïtieve en spirituele ontwikkeling leidden tot studies bij: Linda Keen (centrum Mens en Intuïtie), Karel Douven (centrum Bergkristal), de Findhorn Community in Schotland, de school van de U.W.B. in Frankrijk en Bulgarije en ademtherapie bij het Buteyko Instituut in Nederland.

De SIO werkt samen met docenten die de opleiding tot psycho-energetisch therapeut en meditatietrainer hebben afgerond. Docenten hebben ervaring opgebouwd als therapeut binnen hun eigen praktijk en als docent bij de SIO-opleidingen, workshop en bijscholingsdagen.

Het SIO-docententeam bestaat uit:
Maria Majoor, Miriam Klement, Annemieke de Leeuw, Haya Plaggenborg en Monique Hendrix.

Vanaf 1988 tot en met 2018 is Maria Majoor docent geweest voor de opleidingen. Vanaf september 2017 heeft Miriam Klement deze taak overgenomen in Zeddam. Maria Majoor verzorgt de bijscholingsdagen zoals de OPET-studiedagen voor oud-cursisten. Annemieke de Leeuw en Monique Hendrix verzorgen de opleidingen in Heythuysen, Limburg. Haya Plaggenborg is SIO-docent van de opleiding in Oldenzaal, Twente.