...Veel bijzonder dagen in de SIO-opleidingsjaren, maar er is er een die ik niet gauw zal vergeten. Tijdens een van de lesdagen gebeurde er iets zo totaal onverwachts dat het nog vaak in mijn herinnering komt als een wonderlijk moment van spontane levenskracht die toen niet alleen mij maar ook de hele groep raakte. Ik begeleidde een groep in een geleide meditatieoefening waarin de verbinding met de aarde en de grondingsenergie extra aandacht kreeg. Een van de cursisten had problemen met lopen, omdat zijn beenslagaders verstopt waren. En hij had zich, sinds hij op de opleiding zat, de gewoonte eigen gemaakt om deze grondingsoefening thuis iedere avond ook te doen, want hij voelde zich er beter door, zei hij.

     De meditatie werd afgerond en cursisten noteerden in stilte hun reacties. Tot onverwachts de stilte verbroken werd, deze cursist opstond, nu zonder wandelstok, naar mij toeliep, recht voor mij stilstond, een sierlijke buiging maakte en vroeg: 'Maria, mag ik deze dans van u?' Ik reageerde stomverbaasd, maar stond direct op en hij begon, bij gebrek aan cd's, zelf een weense wals te zingen en op de tonen van die wals leidde hij mij dansend door de zaal. Hij had op dat moment geen enkele fysieke klacht en hij bewoog vloeiend en soepel. De rest van de groep begon spontaan mee te zingen totdat de dans ten einde was en ik keurig teruggeleid werd naar mijn plaats. Naderhand zei hij: 'Maria, tijdens de meditatie werden mijn benen zo warm en sterk, dat had ik al lang niet meer gevoeld, ik had zelfs geen pijn, ik móest bewegen en als vanzelf dacht ik, nou dan vraag ik Maria ten dans, want zij heeft mij hierin geholpen!'

     Dit moment van kracht voor deze cursist werkte ook door en bepaalde de operatie die hij enkele weken later moest ondergaan. Hij ging voor een beenamputatie, maar tijdens de operatie bleek dat zijn bloedvaten zo sterk waren geworden dat amputatie niet nodig was en een bypass in plaats daarvan in zijn been geplaatst kon worden.
Hij heeft de rest van zijn leven zijn benen mogen behouden en ik bedank hem nog regelmatig voor deze mooie ervaring.