De lente is dit jaar zo vrolijk en enthousiast. Ze denkt zeker: 'Ik wil nu eens sterker zijn dan de winter, hij krijgt geen kans als ik mijn zin krijg!' Vast en zeker heeft ze onthouden dat de winter vorig jaar veel te lang koning was, maar dat zij nu dit jaar wil laten zien dat er ook nog een koningin van de Lente bestaat. Ik houd wel van een beetje wedijver en van deze koningin die zo'n uitdaging aangaat.

     Het Engelse woord voor de lente 'Spring' geeft haar kracht goed aan, want uit haar Bron ontspringt inderdaad een ongekende levenskracht van groei en vernieuwing. Deze energie ervaar ik ieder jaar weer als een wonder na de verstilling van de winter. Bovendien laat de aarde weer haar zelfgenezend vermogen zien, omdat ze in staat is heel veel onzuiverheden op te nemen, alle vuil en afval als een magneet aan te trekken om het daarna in haar werkplaatsen om te zetten en wij krijgen er weer bloemen en vruchten voor terug!. Zo zie ik het althans in mijn verbeelding.  
     Ik las laatst dat je zelfs psychisch afval zoals al je problemen en angsten aan de aarde kunt geven. Het idee is om  je handen op de aarde te leggen, dan geef je al je opgehoopte emoties en onzuiverheden aan de aarde en je vraagt of zij dit alles wil transformeren en jou nieuwe energie teruggeeft als een cadeau van innerlijke vernieuwing! Op die manier heb ik dat nog nooit gedaan, wel werk ik graag in mijn tuin zonder handschoenen en wroet ik met mijn handen in de grond om zo onkruid te wieden en dat voelt heerlijk. Natuurlijk is dit ook een loslaten van onnodige energieën, maar het aan te vullen met de kracht van je gedachten geeft dit werken toch een nieuwe dimensie, toch maar eens uitproberen! 

                                                                                                                                                  Maria Majoor, 13 april 2014